Kytky k jídlu
Popis
Netradiční kuchařka plná netradičních a chutných receptů. Naučíte se elegantně využívat dary přírody, které najdete všude kolem nás.
Kniha Kytky k jídlu přináší popis a ilustrace 40 druhů bylin a téměř 100 receptů. Kniha je rozdělena na čtyři části dle ročních období. Snadno tak dohledáte recept, který můžete vyzkoušet právě teď.
Nakladatel: Jana Vlková
Pevná vazba, 224 stran
Osobní zkušenost: Jako milovnici bylin a květin mě učaroval ilustrovaný herbář a krásné fotografie pokrmů. Zajímavá kombinace šalvěje lékařské s chia semínky a marmeládou - Šalvěj v chia kabátku - nadchla mě i moje děti. Osobně jsem si zamilovala jednoduchou kopřivovou polévku s květinovým zdobením, prostě mňamka! O některých květech jsem ani netušila, že jsou tak lahodné. Kuchařka je mým milým společníkem :-).
Nakoukněte dovnitř...
O autorce
Jana Vlková se s humorem představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí, jako květožroutka. Živila se jako překladatelka a novinářka v oboru cestování a gastronomie. Vaření, jídlo a květiny jsou její vášní. Své dlouholeté zkušenosti z těchto oborů dnes s radostí předává dál. V roce 2015 vydala svou první Květinovou kuchařku. Nová kuchařka Kytky k jídlu je volným pokračováním. Jana vede semináře a workshopy v přírodě. Pořádá i nejrůznější přednášky o jedlém kvítí.
Hmotnost | 0.97 kg |